Amyris balsamifera

Účinek:
Amyris balsamifera je jako součást kosmetických produktů vhodný na suchou, problematickou a stárnoucí pleť díky svým protizánětlivým a tonizujícím účinkům. Vyhlazuje vrásky a projasňuje pleť.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Regeneruje a vyhlazuje pleť
Složka též známá jako:
Amyris ambrosiaca, Indické santalové dřevo

Popis složky

Amyris má velmi charakteristické a výrazné aroma podobné santalovému dřevu, díky jemuž získal i svůj název. Dřevo je využíváno k výrobě nábytku a esenciálního oleje, který vzniká parovodní destilací z nadrceného dřeva. Ze dřeva se získává ještě pryskyřice, která slouží k vykuřování, nebo jako přísada do lepidel. Má výrazné antibakteriální účinky, i proto může být v kosmetických produktech používán jako konzervant. Je vhodný zejména na zralou a ochablou pokožku, podporuje cirkulaci krve a přirozené funkce kožních buněk. Urychluje hojení jizev a snižuje jejich viditelnost. Vyhlazuje vrásky, zmírňuje a zesvětluje stařecké skvrny. Kromě toho dokáže projasnit pleť a sjednotit její odstín, zároveň jí poskytuje dostatečnou hydrataci.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Pleťové krémy
  • Parfémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie