Ascorbic acid polypeptide

Cenné látky:
Ascorbic acid polypeptide je jinými slovy derivát vitamínů C neboli kyselina askorbová. Je rozpustná ve vodě a přidává se do kosmetických produktů především pro jeho stabilitu. Kyselina askorbová je silný antioxidant a má protizánětlivé účinky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Stabilita produktu
Složka též známá jako:
Kyselina askorbová

Popis složky

Ascorbic acid polypeptid vzniká spojením kyseliny askorbové s hydrolizovaným proteinem (tzv. polypeptidem). Při kontaktu s pokožkou se následně přemění na čistý vitamin C. Do kosmetických produktů se používá zejména pro svou vysokou stabilitu (vysoká odolnost vůči teplotám, světlu, vzduchu) a dobrou vstřebatelnost. Je to silný antioxidant, který chrání pokožku před působením volných radikálů a bojuje proti prvním známkám stárnutí. Pleť dokáže zjemnit, zregenerovat, obnovit její pružnost a sjednotit barevný tón (má zesvětlující schopnosti). Kromě toho pomáhá hojit strie a jizvy. Kyselina askorbová (vitamin C) je nezbytná při tvorbě kolagenu a obnově buněk. Má protizánětlivé účinky, je tedy vhodná při léčbě akné. Na pleť působí lehce exfoliačně.

Komerční využití

  • Pleťové čistící prostředky
  • Pleťové vody
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie