Allantoin

Allantoin je kosmetická složka, která se nachází v mnoha zvířecích i rostlinných zdrojích a je také možné jej uměle vyrobit v laboratořích. Allantoin chrání, uklidňuje a hydratuje pokožku, má anti-agingové účinky. Kromě toho chrání pleť před škodlivými vlivy.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Hydratace, anti-age účinek
Složka též známá jako:
5-ureidohydantion, glyxyldiureid, gluxyldiureide, glyoxylic diureide

Popis složky

Allantoin je zcela neškodný derivát přírodních látek, ve formě bílého krystalického prášku. Je získáván extrakcí různých typů rostlin, nebo také z kyseliny močové (z moči savců). Nachází se například v kosodřevině, kaštanu, cukrové řepě, heřmánku, tabákovém semenu, pšeničných klíčcích. V certifikované přírodní kosmetice je povolený pouze Allantoin, který je extrahovaný z ekologicky pěstovaných rostlin. Používá se v široké škále produktů, mezi které patří např. pleťové krémy, šampony, balzámy na rty a další. Allantoin je oblíbený pro své výrazné regenerační, zklidňující a hojivé účinky. I proto se s ním můžete setkat například i v balzámech po holení. Allantoin snižuje zarudnutí, suchost a svědění pokožky. Kromě toho má protizánětlivé a léčivé vlastnosti. Je to takový pleťový kondicionér, který suchou, unavenou a zralou pleť pěstí a zanechává hydratovanou a na dotek jemnou. Chrání pleť před škodlivými vlivy UV záření a regeneruje ji. Má dokonce anti-age vlastnosti. Výrazně omezuje působení volných radikálů z okolí. Často se používá pro zmenšení rozšířených pórů.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové vody
  • Pleťové krémy
  • Balzámy na rty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie