Alfa hydroxykyseliny (Alpha Hydroxy Acids)

Účinek:
Alfa-hydroxykyseliny jsou ve vodě rozpustné, působí proto zejména na povrchu kůže. Protože navyšují množství přirozeně zvlhčujících faktorů, jsou ideální pro pleť normální až suchou, nebo poškozenou slunečním zářením.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Obnova buněk, hydratace
Složka též známá jako:
AHA kyseliny, Alpha Hydroxy Acids

Popis složky

Alfa hydroxykyseliny jsou organické kyseliny, které mají na alfa uhlíku navázanou hydroxylovou skupinu. Vyskytují se přirozeně v různých rostlinných zdrojích či mléku. Mohou být však i synteticky připravené. Mezi ty hlavní řadíme například kyselinu glykolovou, mléčnou, citronovou, jablečnou, vinnou a mnoho dalších. Jsou používány ve farmacii, potravinářském průmyslu a kosmetice. Alfa hydroxykyseliny se často používají v kosmetice k urychlení obnovy kožních buněk, mají exfoliační schopnost a dokonale hydratují pleť. Přidávají se do produktů pro suchou či stárnoucí kůži a lze jej najít také jakou součást výrobků proti akné. Alfa hydroxykyseliny zlepšují pružnost a pevnost pokožky, chrání ji proti poškození mechanickými vlivy, podporují dobré prokrvení pokožky. Snižují hyperpigmentaci a srovnávají barevný tón pleti. Produkty s AHA kyselinami je potřebné doplnit ochrannými prostředky proti slunečnímu záření, protože činí kůži zranitelnější vůči UV paprskům. Proto je lepší s nimi používat kvalitní opalovací krémy, nebo se raději neopalovat vůbec a vyhnout se slunci.

Komerční využití

  • Pleťové čistící prostředky
  • Tělové mycí gely
  • Pleťové vody
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie