Algin

Účinek:
Algin funguje jako látka, která zvyšuje hustotu vodné (vody) části kosmetického přípravku. Do kosmetických produktů se přidává také za účelem vonného efektu. Kromě toho zajišťuje soudržnost kosmetických produktů, tzn., že funguje jako pojivo.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Pojivo, emulgátor
Složka též známá jako:
Alginát sodný, Sodium alginate, Calcium alginate

Popis složky

Algin je rostlinný polysacharid, který se nejčastěji získává z různých druhů řas, například chaluhy nebo třeba Algae. Používá se jako pojivo jednotlivých složek produktu a také funguje jako emulgátor. Díky svým zahušťujícím vlastnostem zajišťuje kosmetickým produktům lepší pojivost a lépe roztíratelnou konzistenci. Algin je oblíbený i pro své výrazné hydratační a zklidňující vlastnosti. Obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek, díky kterým pokožku i vlasy vyživuje do hloubky. Často ho můžeme najít ve vlasových kondicionérech či pleťových krémech. Mořské řasy jsou známé i pro své antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Řadí se mezi čistě přírodní látky.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Šampony
  • Barvy na vlasy
  • Pleťové čistící prostředky
  • Tělové mycí gely
  • Pleťové masky
  • Řasenky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie