Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer

Účinek:
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer najdeme zejména ve vlasových prostředcích, jako je například šampon či stylingový gel. Také přípravcích na opalování, hydratačních krémech apod. Acrylates je prozatím považován za bezpečnou látku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor a stabilizátor
Složka též známá jako:
Acrylate Crosspolymer, Carbopol 1342, C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer

Popis složky

Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer je bílý prášek syntetického původu, přesněji jde o polymer na bázi pryskyřice. Je rozpustný ve vodě i v tucích. Využívá se zejména jako emulgátor a stabilizátor. Na vlasech či pokožce vytváří tenoučký film, který je zanechává jemné a hebké. Tento jemný film však může u některých jedinců zanášet póry. Jako kosmetická přísada se používá pro stabilizaci emulzí, jejich lepší viskozitu a hladkou konzistenci. Také prodlužuje trvanlivost. Najdeme ji ve složení hydratačních krémů, vlasových produktech, produktech na opalování či anti-age krémech.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Stylingové gely
  • Anti-age krémy
  • Opalovací prostředky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie