Acetylglucosamine

Acetylglucosamine chemicky vytvořený kombinací glukosaminu a kyseliny octové. V kosmetických produktech je brán jako látka s vlastnostmi velmi podobnými lidské pokožce. Najdeme ho např. v očních krémech nebo peelingu.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Anti-age účinek
Složka též známá jako:
N-acetyl-D-glukosamin

Popis složky

Acetyl Glycosamide je monosacharidový derivát glukózy, který se vytváří kombinací glukosaminu a kyseliny octové. Nejčastěji se získává z měkkýšů. Najdeme ho ve formě bílého krystalického prášku. Má své místo ve farmacii a kosmetice. Používá se například k léčení zánětů, osteoartrózy, artritidy a mnoha dalších stavů. V kosmetických produktech je brán jako látka s vlastnostmi velmi podobnými lidské pokožce. Přidává se do anti-agingových produktů, očních krémů anebo peelingů či do péče o suchou pokožku. Podporuje tvorbu kolagenu a kyseliny hyaluronové, zlepšuje hojení zanícené a poraněné kůže a snižuje známky stárnutí. Do kosmetických výrobků se Acetyl Glucosamin přidává kvůli své schopnost udržovat pružnou a hydratovanou pleť, pro zvýšení ochrany před poškozením vnějšími vlivy a na zmírnění projevů hyperpigmentace Acetyl Glucosamin je brán jako látka dobře snášená. Může ale být problematická u lidí, kteří mají alergii na měkkýše.

Komerční využití

  • Anti-age produkty
  • Oční krémy
  • Peelingy
  • Pleťové krémy
  • Pleťové vody
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie