Acetyl Triethyl Citrate

Účinek:
Acetyl Triethyl Citrate se používá zejména jako změkčovadlo v potravinářství, obalové technice, výrobě nátěrových hmot, farmacii i kosmetickém průmyslu. Tam ho najdeme nejčastěji v dekorativní kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Změkčovadlo
Složka též známá jako:
Triethyl 2-acetylcitrate

Popis složky

Acetyl Triethyl Citrate je látka patřící do skupiny přírodních derivátů, přesně se jedná o ester kyseliny citronové. Jedná se o bezbarvou, olejovitou kapalinu bez zápachu, která se používá jako potravinářská přísada. V obalové technice se přidává jako změkčovadlo do plastů (PVC produkty) a nátěrových hmot, je součástí farmaceutického průmyslu. Jako pseudoemulgátor se podílí na tvorbě tekutiny v e-cigaretách a používá se také při výrobě netoxických hraček. V kosmetice je Acetyl Triethyl Citrate součástí laků na nehty a očních stínů, kde podporuje tvorbu celistvého filmu. Po nanesení laku podporuje jeho odolnost proti poškození, zlepšuje jeho pružnost a tažnost. Kromě toho se přidává do aerosolových laků na vlasy nebo do lubrikantů. Může vyvolat alergickou kožní reakci a mírně podráždit oči. Látka není toxická pro orgánové systémy. Je biologicky rozložitelný.

Komerční využití

  • Laky na nehty
  • Laky na vlasy
  • Farmacie
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie