Yeast Polypeptides

Yeast Polypeptides, neboli kvasinkové polypeptidy, jsou látky patřící do skupiny derivátů přírodních látek. V kosmetickém průmyslu se používají zejména do produktů v péči o pleť, což jsou např. krémy, vody nebo séra.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Udržitel vlhkosti
Složka též známá jako:
Kvasinkové polypeptidy

Popis složky

Yeast Polypeptides, neboli kvasinkové polypeptidy jsou v kosmetice velmi hojně využívány. Kvasinky obsahují mnoho minerálů, z nichž některé jsou ve stravě nedostatečně zastoupeny. Jsou například důležitým zdrojem vitaminů B. Mezi nimi B1, B2, B12, B5 nebo B6. Polypeptidy podporují růst kolagenu v kůži a zvyšují produkci elastinu. Kvasinkové polypeptidy zmírňují vrásky a rozjasňují pokožku pleti také tím, že mají vlastnost udržovat v pleti vlhkost. Aminokyseliny tvořící tyto polypeptidy poskytují pokožce jas. Zároveň působí jako antioxidanty, pokožka je pružnější a světlejší a navíc působí protizánětlivě. Kvasinkové polypeptidy se do kosmetických produktů přidávají především pro již zmíněnou zvlhčující schopnost a podporu tvorby kolagenu i elastinu.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Pleťové krémy
  • Pleťové čistící prostředky
  • Pleťové vody
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.