Xanthan Gum

Xanthanová guma se vyrábí fermentací kukuřičného škrobu s bakterií Xanthomonas campestris. Zvyšuje hustotu vodné části kosmetického přípravku, nebo mění hustoty kapalných kosmetických produktů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zvyšuje hustotu produktu
Složka též známá jako:
Xanthanová guma

Popis složky

Xantanová guma patří mezi látky přírodního původu. Zvyšuje hustotu kosmetického produktu, stabilizuje emulze a používá se k dosažení gelovitých, viskózních konzistencí. Vyrábí se fermentací kukuřičného škrobu s bakterií Xanthomonas campestris. Je to velmi stabilní látka odolná náročným podmínkám, čímž prodlužuje trvanlivost přípravku. Nezpůsobuje alergie a nemá žádné negativní účinky na pleť. Zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje pružnost. Na pokožce vytváří ochranný film, má hydratační a vlhkost zadržující vlastnosti.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Mýdla
  • Zubní pasty
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie