Zinc Stearate

Zinc Stearate (stearan zinečnatý) je velmi jemný bílý prášek s nenápadnou vůní. V kosmetických přípravcích má úlohu lubrikantu, zlepšuje texturu a soudržnost produktů. V kosmetice je hojně využívaný.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Lubrikant
Složka též známá jako:
Stearan zinečnatý

Popis složky

Stearan zinečnatý patří do kategorie derivátů přírodních látek. Jedná se o bílý, velmi jemný prášek, který se v kosmetice nejčastěji využívá v dekorativní kosmetice a to konkrétně v pudrech a očních stínech. Najdeme ho také v pleťových krémech, ve vlasové péči, dokonce i v deodorantech a vůních. V kosmetice nejčastěji slouží jako lubrikant. Zlepšuje texturu a konzistenci produktů, pomáhá udržet stabilní emulzi oleje a vody. Zvyšuje také hustotu krémů a tekutějších existencí, dodává mléčné zbarvení.

Komerční využití

  • Krémy
  • Pudry
  • Oční stíny
  • Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie