1,3-propanediol

Účinek:
1,3-Propanediol je k pokožce šetrný a je schválen i pro certifikát ECOCERT. Najdeme ho v různých kosmetických produktech, jako jsou kondicionéry, šampony, pleťový séra, deodoranty, řasenky, laky na vlasy apod.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Propanediol

Popis složky

1,3-propanediol je organická látka, která se získává ze 100% obnovitelných zdrojů, např. fermentovaného kukuřičného škrobu. Proto je využíván v přírodní certifikované kosmetice, kde nahrazuje propylenglykol (1,2-propanediol), což je syntetická složka derivovaná z ropy a má horší účinky na naše zdraví. Ve výrobcích na vlasy zvyšuje hydrataci, redukuje statické vlastnosti a zlepšuje rozčesávání. Pleť změkčuje, v pokožce udržuje vyváženou hydrataci, posiluje konzervační systém a v kosmetice funguje především jako rozpouštědlo.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové čistící prostředky
  • Deodoranty
  • Řasenky
  • Laky na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie