Behenyl alcohol

Behenyl alcohol je bezbarvá, pevná, voskovitá látka, která se získává z rostlinných olejů, tudíž není chemického původu. Není rozpustná ve vodě, ale v alkoholu. V kosmetice funguje jako emulgátor, změkčovadlo, zahušťovadlo a pojivo.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Změkčovadlo a pojivo
Složka též známá jako:
Behenyl alkohol, dokosanol, docosan-1-ol, docosanol, Behenic alcohol

Popis složky

Behenyl alcohol zvaný také jako Docosanol je derivát přírodních látek. Patří mezi pevné, voskovité látky, které nejsou rozpustné ve vodě, nýbrž v alkoholu. V kosmetických produktech funguje jako emulgátor, změkčovadlo, zahušťovadlo a pojivo. Pokožku zanechává jemnou a příjemnou na dotek. Zahušťuje a zajišťuje soudržnost jednotlivých složek produktu. Kromě toho prodlužuje jeho trvanlivost a zvyšuje stálost produktu. Je klasifikován jako bezpečná látka pro člověka i životní prostředí. Je nesenzibilující. Výjimečně může způsobit slabé podráždění u velmi citlivých jedinců. Behenyl Alcohol má antivirové vlastnosti a ve farmaceutickém průmyslu se používá k léčbě oparů (pod názvem 1-docosonal).

Komerční využití

  • Kondicionéry
  • Opalovací krémy
  • Rtěnky
  • Pleťové vody
  • Deodoranty
  • Tělové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie