Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides

Glykosidy z pšeničných otrub vznikají glykosylací. Je to bezpečná látka využívaná v přírodní kosmetice. Působí jako emulgátor, rozpouštědlo a povrchově aktivní látka. Je součástí například micelárních vod nebo přípravků na vlasy jako jsou např. šampony.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Fusel Wheat Bran

Popis složky

Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides je látka přírodního původu, která vzniká glykosylací (navázání molekul cukru na jinou molekulu) alkoholu získaného z hydrolyzovaných pšeničných otrub a stébel. V kosmetice funguje jako povrchově aktivní látka, emulgátor a rozpouštědlo. Stabilizuje emulze a soudržnost ostatních látek. Také působí jako pleťový kondicionér. Pokožku pomáhá zklidnit a zjemnit. Snižuje tvoření pěny. Jedná se o bezpečnou a nesenzibilující látku, která je povolena v přírodní kosmetice. Pouze osoby s alergií na pšenici by se jí měli raději vyhýbat.

Komerční využití

  • Micelární vody
  • Pleťové vody
  • Šampony
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie