Gluconolactone

Účinek:
Gluconolactone funguje v kosmetických produktech jako přírodní antioxidant, který ničí volné radikály z vnějšího prostředí. Má přirozené anti-age účinky a zpomaluje proces stárnutí pokožky. Napomáhá vyrovnávat její pH, také ji přirozeně změkčuje a chrání.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antioxidant
Složka též známá jako:
Glukonolakton, E575

Popis složky

Gluconolactone je přirozeně se vyskytující poly-hydroxykyselina (PHA). Má podobu jemného krystalického prášku, který je rozpustný ve vodě, má bílou barvu a je téměř bez zápachu. Tato látka nemá škodlivé účinky na lidské zdraví a nijak neohrožuje životní prostředí. Gluconolactone se využívá jako přísada do kosmetiky, a to zejména kvůli svým antioxidačním účinkům. Zachytává volné radikály, čímž chrání pleť před nadměrnou tvorbou vrásek apod. Pokožku tedy obnovuje a vyhlazuje. Lze jej použít k léčbě rozšířených pórů, u drsné a nerovnoměrné pokožky a v případě hyperpigmentace. Má také účinky podobné AHA kyselinám - působí jako peeling. Vzhledem k tomu, že gluconolactone pokožku nijak nedráždí, je vhodný i pro citlivou pleť. Najdeme ho ve složení například zubních past, ústních vod, pečující pleťové kosmetiky, šamponů či koupelových produktů.

Komerční využití

  • Zubní pasty
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Ústní vody
  • Pleťové vody
  • Potravinářství
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie