Caprylic acid

Účinek:
Caprylic acid můžeme najít zejména ve složení různých mýdel, parfémů nebo toaletních vod. Tato kosmetická složka je zdravotně nezávadná a je přírodního původu, z toho důvodu nezpůsobuje podráždění ani velmi citlivé pokožce.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Přírodní vůně
Složka též známá jako:
Kyselina kaprylová, N-octanoic acid, Oxtylic acid, Heptanecarboxylic acid

Popis složky

Caprylic acid neboli kyselina kaprylová je derivát přírodních látek. Má olejovitou strukturu a příjemnou svěží vůni. Získává se zejména z palmového nebo kokosového oleje, nicméně lze ji získat také z kozího či kravského mléka. Díky své příjemné vůni se nachází ve složení mnoha mýdel, parfémů a toaletních vod. Kyselina kaprylová má antimikrobiální, protivirové a protiplísňové účinky. Pomáhá rozpouštět různé nečistoty a působí jako emulgátor. Dále ji můžeme najít také ve vlasových produktech jako jsou šampony nebo kondicionéry. Vlasům dodává lesk a zanechává je jemné a lehké. Mimo to pomáhá také při jejich rozčesávání. Caprylic acid prodlužuje dobu spotřeby produktu.

Komerční využití

  • Parfémy
  • Toaletní vody
  • Mýdla
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Opalovací krémy
  • Řasenky
  • Rtěnky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie