Pohankové těstoviny s hříbkovou omáčkou

Zůstaly Vám doma ve spíži po létě zásoby sušených hub? Pak rozhodně musíte vyzkoušet chuťově vyváženou hříbkovou omáčku s pohankovými těstovinami. Pochutnají si také lidé s intolerancí na lepek.

Suroviny pro přípravu

  •   300 g pohankových těstovin
  •   200 g hříbků
  •   2 ks cibule
  •   70 g másla
  •   1 stroužek česneku
  •   1 lžička majoránky
  •   1 lžička tymiánu
  •   250 ml zeleninového vývaru
  •   150 ml kokosové smetany
  •   Sůl a pepř na dochucení

Návod na přípravu

  • 1 Pohankové těstoviny si uvaříme v osolené vodě. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme si na něm cibuli a poté přidáme česnek. Restujeme zhruba 3 minuty.
  • 2 Přidáme majoránku, tymián a hříbky. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme zeleninový vývar. Následně povaříme.
  • 3 Nakonec přidáme kokosovou smetanu, která omáčku krásně zjemní. Necháme povařit cca 2 minuty a můžeme podávat.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.