Svěží borůvkový koláč s lucumou

Sezóna borůvek se sice blíží pomalu ke konci, ale my pro Vás máme recept, který si nemůžeme nechat jen pro sebe. Vyzkoušejte svěží borůvkový koláč s lucumou podle našeho receptu!
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  •   3 vejce
  •   400 ml bílého jogurtu
  •   2 lžíce lucumy
  •   150 g medu
  •   špetka soli
  •   2 lžičky prášku do pečiva
  •   200 g pohankové mouky
  •   100 g rýžové mouky
  •   500 g borůvek
  •   500 g tvarohu

Návod na přípravu

  • 1 Do větší mísy dáme jogurt, vejce a med. Do další mísy přidáme suché ingredience, které promícháme a přidáme do jogurtového základu tak, aby se ingredience spojily a vzniklo vláčné těsto.
  • 2 Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a vysypaný pohankovou moukou. Na těsto vložíme smíchaný tvaroh s borůvkami a poté přidáme ještě jednu vrstvu borůvek samotných. Navrch si můžeme připravit zdravou verzi drobenky, kterou děláme nejčastěji z pohankových vloček, kokosového cukru a másla.
  • 3 Pečeme na 170 °C zhruba 45 minut, dokud není koláč hotov. Necháme vychladnout a můžeme servírovat!
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.