Jablečný dezert s goji

Suroviny pro přípravu
- 100 g ovesných bezlepkových vloček
- 50 g pohankových vloček
- 3 lžíce goji berries
- 100 g bílého jogurtu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce skořice
- 3 velká jablka
- 2 vejce
- 3 lžíce agáve sirupu
- 400 ml vody
- 1 kypřící prášek
- špetka soli
Návod na přípravu
- 1 Na kostičky si nakrájíme jablka, které následně smícháme se skořicí. Vločky zalijeme horkou vodou a necháme odpočinout. Mezitím si vyšleháme tuhý sníh z vaječných bílků.
- 2 K vločkám přidáme prášek do pečiva s jogurtem a pořádně promícháme. Do směsi přidáme sníh, agávový sirup a goji berries.
- 3 Směs nalijeme do formy, kterou jsme si předtím vymazali kokosovým olejem. Na směs přidáme jablka se skořicí. Pečeme v troubě zhruba 50 minut při teplotě 180 °C.