Pohanka loupaná kroupy Naturalis BIO - 500 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Pohanka loupaná kroupy Naturalis BIO - 500 g
  • Pohanka loupaná kroupy Naturalis BIO - 500 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Pohanka loupaná kroupy Naturalis BIO je vyrobena ze 100% lámané pohanky. Můžete ji připravovat jak na sladko, tak i na slano. Hodí se jako přísada do karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší. Výborná je i v jogurut či jako samostatná příloha. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu
  • Vyrobeno ze 100% BIO suroviny
  • Vhodná do salátů i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Poslední kus skladem
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
69 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis loupané pohanky (kroupy)

Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi tzv. pseudoobilniny - v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové. Pohanka má chuť, která je tipická pro oříšky. Proto ji najdete ve sladkých i slaných receptech. Můžete ji použít jako alternativu ke kuskusu, rýži či se z ní dělá výborný houbový kuba. Jelikož je pohanka bezvaječná i bez jakýchkoli živočišných produktů, mohou si na ni bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Pohanka k nám doputovala až z Asie. Ve dvanáctém století ji do Evropy přivezli při svých nájezdech „pohanské" kmeny Tatarů, díky nimž získala své jméno. Během několika století se (podobně jako jáhly) vyšvihla mezi základní plodiny, které se u nás jedly. Nejčastěji se připravovala ve formě kaše. Z pohankové mouky se dělaly placky či např. i chleba. Následně pak obě plodiny ustoupily pšenici a žitu. Celý proces od zasetí pohankového zrníčka, po sklizení až po balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Pohanku balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Příprava pohanky je velmi snadná a podobná jako u kuskusu či rýži. Pohanku můžete k pokrmům přidávat jako přílohu či ji lze skombinovat spolu s brambory (např. bramborová kaše nastavovaná pohankou), rýži či jáhlami. Velmi častá a oblíbená kombinace je též s luštěninami. Díky spojení čočky či cizrny s pohankou vynikne jemná oříšková chuť. Ochucenou pohankou můžete též plnit a zapékat zeleninu - třeba rajčata, papriky nebo cukety. Pohanku též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel. Výtečná je uvařená na kaši například s vanilkou a skořicí. Pokrm též můžete dochutit dle libosti ořechy či ovocem.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Čína
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 13,12 Kč
Hmotnost 500 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 446 kJ / 346 kcal
Tuky 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 71 g
z toho cukry 0,3 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl 0 g
Mohlo by Vás zajímat