Kakaové máslo

Kvalita: biokoshervegangmo free
Vhodný i pro: těhotnéveganykojící
Způsob přípravy: přidat do raw dortů
Kakaové máslo je vysoce kvalitní rostlinný tuk s unikátním složením. Obsahuje velké množství cenný látek, které v jiných tucích nenajdete. Má široké použití ve studené i teplé kuchyni, hojně se užívá i k šetrné péči o pleť.
Domácí bílá čokoláda

Vlastnosti kakaového másla

Kakaové máslo je mimořádně bohatým zdrojem vitaminu E a řady minerálů jako je hořčík, železo, chrom atd. Antioxidanty v kakaovém másle neutralizují volné radikály kyslíku, které poškozují lidské buňky a urychlují jejich stárnutí. Fenyletylamin, anandamid a další látky se zásluhami o příjemné pocity z konzumace čokolády jsou obsaženy i v kakaovém másle. Tuk je tepelně stabilní, a lze ho tedy s klidem používat i k pečení a smažení. Kakaové máslo se velmi dobře hodí také k šetrné péči o pleť. Nejsou tuky jako tuky. Kakaové máslo se řadí nejen mezi zdravé tuky, ale dokonce mezi žádané tuky!

Kakaovník

Kakaovníky tvořily podrost tropických pralesů táhnoucích se kdysi z povodí Amazonky až k jižním hranicím Mexika. Strom vyžaduje stabilní a vysokou teplotu i vlhkost. Jen některé ze dvou desítek druhů kakaovníků vystupují z teplých nížin do chladnějších podhorských oblastí. Historie kakaa se píše několik tisíc let. Kakaové boby se úspěšně pěstovaly a s chutí konzumovaly už v dávné mayské civilizaci. Kakaový nápoj byl dochucován pepřem, chilli nebo vanilkou; samotné kakaové boby dokonce fungovaly jako platidlo. Pro Evropu objevil tajemství kakaa španělský conquistador Hernando Cortéz v první polovině 16. století. Trvalo pak ještě dvě století, než se kakao a kakaové máslo proměnily v první tabulku moderní čokolády.

Kvalitní rostlinný tuk

Vysoká tepelná stabilita, vhodný i pro smažení

Bohatství stopových prvků

Minerály nezbytné pro správnou funkci řadu orgánů

Velké množství vitaminu E

Antioxidační účinky kakao ocení snad každý

Zlepšuje náladu

Dopřejte si „svou“ chvilku s kakaovým máslem stejně jako s kvalitní čokoládou
Kupte v e-shopu

Výroba kakaového másla

Kakaové máslo je světlý, vonný a lahodný tuk vylisovaný z rozdrcených kakaových bobů. Protože se lisuje rychle a za studena, všechny cenné látky kakaa zůstanou i v másle velmi dobře uchovány.

Dodavatel kakaového másla

Kakaové máslo nakupujeme od prvotřídního dodavatele z Peru. Garantuje pečlivý výběr kvalitních kakaových bobů a zodpovědný přístup jak k výrobě, tak k přírodě. Výsledkem je významné postavení, které v branži zastává, a mnoho certifikátů a ocenění, kterým se jeho produkty mohou pochlubit.
Peru

Certifikáty a ocenění

Soil Organic
Globální certifikát pěstování v bio kvalitě
Certifikát produkce bez genetické modifikace
EU_BIO
Evropský certifikát pěstování v bio kvalitě
Košer certifikace
Americký certifikát košer kvality
Vegan certifikace
Certifikát vhodnosti produktu pro vegany
BIO certifikace
Český certifikát organicky pěstované a nezávadně balené plodiny

Balení

Prvotřídní kakaové máslo balíme do 300ml sklenic s plechovým šroubovacím víčkem. Spolupracujeme s českou balírnou specializovanou na balení bio potravin a potravinových doplňků. Je vybavena potřebnými certifikáty i kontrolními mechanismy, které vylučují riziko jakéhokoliv znečištění nebo znehodnocení produktu.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota3702 kJ / 900 kcal
Tuky100 g
z toho nasycené mastné kyseliny51,2 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny0,1 g
Sůl0 g

Jedinečné vlastnosti Kakaového Másla Naturalis Bio

Bio certifikace

Naše peruánské kakaovníky se pěstují v režimu udržitelného zemědělství.

Šetrné zpracování

Kakaové máslo se šetrně lisuje z pečlivě vybraných kakaových bobů.

Spolehlivá kvalita

Zaručená kvalita dělá radost při přípravě i konzumaci pokrmů a nápojů.
Kupte v e-shopu
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka. Napište nám

Produkty obsahující kakaové máslo