Kakao

Cenné látky: hořčík
Účinek: antioxidant
Kvalita: biokoshervegangmo free
Vhodný i pro: těhotnéveganykojící
Všechny tolik velebené vlastnosti kakaa a čokolády najdete už v jejich společné surovině, kakaových bobech. Právě ty jsou nepostradatelnou surovinou při vzniku nejkvalitnější BIO čokolády či klasického kakaového prášku.
Kakao

Vlastnosti kakaových bobů

Divoké kakaovníky jsou nízké stromy nebo keře ze spodního patra tropických pralesů jižní a střední Ameriky. Většině druhů se daří při stálé teplotě a vysoké vzdušné vlhkosti. Jejich semena, kakaové boby, jsou extrémně bohatým zdrojem tělu i mysli prospěšných látek. Vedle zřejmých přínosů vitaminu E, antioxidantů a dlouhé řady důležitých minerálů se o globální popularitu kakaa nejvíce zasloužily díky pověstným pocitům radosti a pohody při jejich konzumaci. Nejde o žádnou novinku: kakaové boby milovaly už staré indiánské civilizace, a to do té míry, že z nich učinily i velmi tvrdé platidlo. Za hrst bobů bylo možno pořídit si lásku nebo otroka. Především z nich ale vznikal nápoj znamenité chuti a příznivých zdravotních účinků. Pro Evropany kakao objevili španělští dobyvatelé 16. století. Postupy přípravy kakaa se postupně vzdalovaly předobrazu indiánských receptur. Revoluční událostí v historii kakaa byl objev tuhé čokolády. Za všechny krásné chvíle s kakaem a čokoládou přitom vděčíme semenům jednoho nenápadného tropického stromku.

Vynikající chuť

Uchvacuje miliardy lidí už po tisíce let

Mnoho stopových prvků

Minerály nezbytné pro správnou funkci řadu orgánů

Obsahuje antioxidanty

Kakao se pyšní vysokým obsahem antioxidantů

Kakaem si zlepšíte náladu

Odpočiňte si a dopřejte si lahodný šálek kakaa či kvalitní čokoládu
Kupte v e-shopu

Zpracování kakaových bobů

Kakaové boby jsou po desítkách ukryty v 15–30 centimetrů dlouhém, podlouhlém plodu kakaovníku. Jsou světle hnědé a tvarem i velikostí připomínají česnekové stroužky. Pro výrobu kakaa se boby mohou, ale nemusejí pražit. I nepražené boby mají výraznou chuť kvalitní hořké čokolády.

Pěstitel kakaových bobů

Kakaové boby a kakaový prášek nakupujeme od prověřeného peruánského pěstitele a výrobce. Jeho péči o kvalitu produktu i k přírodě šetrný způsob hospodaření dokládá řada certifikátů i pevné postavení na mezinárodním trhu s kakaem.
Peru

Certifikáty a ocenění

Soil Organic
Globální certifikát pěstování v bio kvalitě
Certifikát produkce bez genetické modifikace
EU_BIO
Evropský certifikát pěstování v bio kvalitě
Košer certifikace
Americký certifikát košer kvality
Vegan certifikace
Certifikát vhodnosti produktu pro vegany
BIO certifikace
Český certifikát organicky pěstované a nezávadně balené plodiny

Balení

Kakao dodáváme ve formě nepražených drcených kakaových bobů nebo kakaového prášku. Oba výrobky balíme do 250g uzavíratelných sáčků nebo plechových dóz, které dokonale chrání jejich skvělé aroma. Balení pro nás zajišťuje osvědčená česká balírna vybavená technologiemi i certifikací pro práci s bio potravinami. Produkty ji opouštějí v bezvadném stavu a bezpečně zajištěné před znehodnocením.

Nutriční hodnoty

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2499 kJ / 604 kcal
Tuky 50,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 34,2 g
Sacharidy 18,2 g
z toho cukry 1 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0,25 g

Jedinečné vlastnosti Kakaa a Kakaových Bobů Naturalis

Certifikovaná kvalita

Produkt má veškeré certifikace dokladující prvotřídní kvalitu

Šetrné zpracování

Kakaové boby se nepraží ani chemicky neupravují

Opravdový zážitek

Vychutnejte si jedinečnou vůni a vynikající chuť
Kupte v e-shopu
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka. Napište nám

Produkty obsahující kakao