NaRAWzeninový mrkvový dort

Suroviny: lucumamrkev
Dnes je 17. listopadu, připomínáme si událost, která ovlivnila naše životy tak, jako málokterá jiná. Ano, mám samozřejmě na mysli sametovou revoluci, ale také se narodil Martin (můj bráška a zakladatel Naturalisu). Já slavila třetí narozeniny jen o tři dny později a babička mi upekla úžasný třípatrový dort. Pravda z dnešního pohledu bych ho svým dětem asi nedala. Na její obranu ale musím dodat, že málokoho v té euforii zajímala racionální výživa. Slavilo se s množstvím mouky, cukru a másla. Jak šel čas, každoroční kalorické bomby vystřídaly lehčí tvarohové dezerty s ovocem v hlavní roli. My byli spokojenější a spokojenější. A protože dnes chceme být úplně nejspokojenější a hlavně nejzdravější, slavíme s domácím naRAWzeninovým dortem.
NaRAWzeninový mrkvový dort

Suroviny pro přípravu

  • 3 větší mrkve
  • 3 polévkové lžíce lucumy v prášku
  • 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
  • 2 šálky datlí
  • 1/2 šálku drceného kokosu
  • 1 lžička skořice
  • 3 šálky kešu
  • 3/4 šálku ananasového džusu
  • 1/4 šálku medu
  • 1/2 šálku kokosového oleje
  • špetka soli

Návod na přípravu

  • 1Mrkev nakrájejte na kousky a spolu s mrkví,datlemi, ovesnými vločkami, drceným kokosem a skořicí mixujte, dokud směs není lepivá.
  • 2Poté rozložte  na dno dortové formy a umístěte na pár hodin do lednice. Mezitím si připravte náplň. Kešu na 4-6 hodin namočte. Poté  vodu slijte.
  • 3Lucumu, ananasový džus, med, kokosový olej a špetku soli včetně namočených kešu rozmixujte do hladkého krému. Směs rovnoměrně rozetřete na korpus a uložte do mrazáku.