Lactic acid - kyselina mléčná
Kyselina mléčná vzniká fermentací bakterií, které se nacházejí v ovoci, zelenině či mléce. Kyselina mléčná tedy může být živočišného původu, ale velmi často se též vyrábí synteticky, neboť je snažší ji vyrábět než získávat organicky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
Dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Anti-age, redukce pigmentových skvrn, sjednocení barevných tónů pleti
Složka též známá jako:
Mléčná kyselina
Popis složky
Kyselina mléčná Je to jedna z tzv. AHA kyselin. Kyselina mléčná se v kosmetice používá především pro své exfoliační schopnosti - tedy rozpouští látky, které drží odumřelé kožní buňky pohromadě, a tím se odhaluje jemnější a zdravější vrstva pokožky. Redukuje např. první známky stárnutí jako jsou vrásky či pigmentové skvrny a zároveň sjednocuje barevný tón pleti. Mimo jiné upravuje pH produktu, pleti i vlasů. Má hydratující i zvlhčující účinky.
Komerční využití
- Spreje na vlasy
- Tělové krémy
- Rozjasňující tonika
- Mycí gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie
- Články click
- Recepty click
- Videoblog
- Herbář click
- Spolupracujeme
- Jak vybrat správný produkt
- Složení kosmetiky click