Dýňová bábovka
Dýňová bábovka je pokrm, na který se těšíme celý rok! Jakmile nastane období podzimu, okamžitě si ji upečeme a vychutnáváme si ji u šálku lahodného čaje pod huňatou dekou. Vyzkoušejte ji podle našeho receptu i vy!

Suroviny pro přípravu
- 400 g dýňového pyré
- 200 g špaldové mouky
- 2 lžičky perníkového koření
- 150 ml oleje
- Špetka soli
- 1 lžíce skořice
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- 3 vejce
- Kypřicí prášek
- 1 lžíce jedlé sody
- 4 lžíce třtinového cukru
Návod na přípravu
- 1 Smícháme si všechny sypké ingredience. V druhé míse si vyšleháme vejce společně s cukrem a olejem do husté pěny. Do pěny přidáme sypkou směs a dýňové pyré.
- 2 Na závěr do směsi vmícháme nasekané vlašské ořechy. Směs přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
- 3 Bábovku pečeme zhruba hodinu, dokud nebude upečená dozlatova. Pečeme při teplotě 180 °C. Po upečení necháme bábovku 15 minut vychladnout a až poté vyklopíme.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie
- Články click
- Recepty click
- Videoblog
- Herbář click
- Spolupracujeme
- Jak vybrat správný produkt
- Složení kosmetiky click