Dýňová bábovka

Dýňová bábovka je pokrm, na který se těšíme celý rok! Jakmile nastane období podzimu, okamžitě si ji upečeme a vychutnáváme si ji u šálku lahodného čaje pod huňatou dekou. Vyzkoušejte ji podle našeho receptu i vy!
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

Návod na přípravu

  • 1 Smícháme si všechny sypké ingredience. V druhé míse si vyšleháme vejce společně s cukrem a olejem do husté pěny. Do pěny přidáme sypkou směs a dýňové pyré.
  • 2 Na závěr do směsi vmícháme nasekané vlašské ořechy. Směs přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
  • 3 Bábovku pečeme zhruba hodinu, dokud nebude upečená dozlatova. Pečeme při teplotě 180 °C. Po upečení necháme bábovku 15 minut vychladnout a až poté vyklopíme.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.