Shellac

Účinek:
Shellac se používá jako účinná látka stylingových produktů na vlasy. Vlasy drží tvar díky jeho schopnosti zabraňovat absorbování vlhkosti. V lacích na nehty pak funguje jako silné zahušťovadlo.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zahušťovadlo, Absorbér vlhkosti
Složka též známá jako:
Šelak, E904

Popis složky

Shellac je pryskyřičný materiál rafinovaný ze sekrecí specifického druhu hmyzu nazývaného Červec lakový. V kosmetických produktech a výrobcích pro osobní péči se Shellac používá ve sprejích na vlasy, očních linkách a řasenkách. Funguje jako pojivo, filmotvorné činidlo, fixátor pro vlasy, změkčovadlo a k úpravě viskozity produktu. Komise Cosmetic Ingredient Review (CIR) tuto složku hodnotí jako bezpečnou, jeho doporučená výše koncentrace je do 6%. Je známý také ve spojitosti s laky na nehty, ve kterých funguje jako zahušťovadlo. Shellac je nejedovatá látka bez zápachu, biologicky odbouratelná a fyziologicky nezávadná.

Komerční využití

  • Laky na nehty
  • Tonikum
  • Řasenky
  • Spreje na vlasy
  • Oční linky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie