Sclerotium Gum

Sclerotinum gum je látka rostlinného původu s gelovitou texturou, je bezbarvá a průhledná. V kosmetice funguje především jako zahušťovadlo a stabilizátor. Chrání barevné pigmenty.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zahušťovadlo, stabilizátor
Složka též známá jako:
Sclerogum

Popis složky

Sclerotinum gum patří mezi deriváty přírodních složek. Jedná se o polysacharid vyráběný fermentací vláknité houby zvané Sclerotium rolfsii. Vyskytuje se ve formě bezbarvé gelovité látky. Používá se jako stabilizátor, emulgátor a zahušťovadlo. Produktům napomáhá k lépe roztíratelné a soudržné konzistenci. Má příznivé vyhlazující a změkčující účinky. Používá se především v pleťových a tělových krémech. Sclerotinum gum je bezpečná a nesenzibilující látka.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Tělové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie