Phenylpropanol

Phenylpropanol slouží v kosmetickém průmyslu jako konzervant a k zamaskování pachů. Z toho důvodu ho najdeme zejména v parfémech, ale také v produktech na opalování, sprchových gelech atd.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Phenylpropanol

Popis složky

Phenylpropanol patří mezi alkoholy. Funguje jako rozpouštědlo, a to především ve farmaceutickém průmyslu. Využívá se také jako přísada během fermentačních procesů. V kosmetice se používá jako přírodně identická látka, která má antimikrobiální účinky a slouží jako konzervant. Dále se používá jako přísada do parfémů a také pomáhá maskovat pachy. Kromě parfémů ji najdeme ve složení vlasové kosmetiky, čisticí kosmetiky, v prostředcích na opalování, případně ve sprchových gelech a krémech. Phenylpropanol však může ve větších dávkách způsobit podráždění pokožky, očí a plic.

Komerční využití

  • Tělová krémy
  • Pleťové krémy
  • Parfémy
  • Sprchové gely
  • Opalovací kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie