Triethanolamine

Účinek:
Triethanolamine je syntetická látka, která vzniká reakcí ethylenoxidu a amoniaku. Využívá se zejména pro úpravu pH výrobku, dále jako solubilizující činidlo a látka, která změkčuje pokožku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
TEA

Popis složky

Triethanolamine je silně zásaditá, syntetická látka, která vzniká při reakci Ethylenoxidu a Amoniaku. Obě tyto látky při vysokém množství vykazují toxicitu. Vyskytuje se ve formě olejovité kapaliny nebo krystalického prášku mírného zápachu. V kosmetice funguje jako neutralizační látka, upravuje pH produktu a změkčuje pokožku. Také může být použit jako parfemační složka, či k zamaskování základního zápachu. Triethanolamine je povolený v kosmetice, u bezoplachovacích produktů jen do koncentrace 2,5%. U citlivějších jedinců může ovšem podráždit oči i pokožku, vyvolat alergickou reakci nebo kontaktní dermatitidu.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Šampony
  • Sprchové gely
  • Dekorativní kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie