Potassium Cocoate

Potassium cocoate je draselnou solí mastných kyselin získaných z kokosového oleje pomocí saponifikace. V kosmetickém průmyslu se používá zejména jako konzervant a stabilizátor.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant
Složka též známá jako:
Coconut oil potassium salts fatty acids

Popis složky

Potassium cocoate je draselnou solí mastných kyselin získaných z kokosového oleje pomocí saponifikace. Používá se při výrobě mýdel a čisticích prostředků. V kosmetice funguje jako emulgátor, stabilizátor a mírný konzervant a při kontaktu s vodou vytváří emulzi, která pomáhá z pokožky odstranit nečistoty a nadbytečný maz. Na pokožku působí antisepticky, mají antioxidační účinky a podporují hydrataci.

Komerční využití

  • Tělová mýdla
  • Zubní pasty
  • Tekutá mýdla
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie