Potassium cetyl phosphate

Účinek:
Potassium cetyl phosphate slouží jako mycí tenzid, emulgátor a ke tvorbě emulzí. Jde o bezpečnou látku, která nemá negativní vliv na naše zdraví. Najdeme ji v dekorativní kosmetice nebo šamponech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Cetyl fosfát draselný

Popis složky

Potassium cetyl phosphate je derivát přírodních látek, přesně draselná sůl odvozená od esterů kyseliny fosforečné a cetyl alkoholu. Přírodní kosmetika tuto látku používá především jako bezpečnější variantu povrchově aktivních látek, přesně jako jemný mycí tenzid. U produktu napomáhá tvořit příjemné emulze a zlepšuje jeho mycí schopnosti. Ulehčuje mísení dvou normálně nesmísitelných složek, jako je voda a olej. Bývá součástí šampónů, pleťových čisticích prostředků, i produktů určených k ochraně proti slunečnímu záření. Potassium Cetyl Phosphate je považován za bezpečnou a nesenzibilující látku.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové krémy
  • Řasenky
  • Opalovací krémy
  • BB krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie