Ashwagandha

Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
Způsob přípravy:
Ashwagandha (čti ašvaganda) neboli withanie snodárná je asijská rostlina po generace užívaná v tradiční východní medicíně. Pro své antioxidační schopnosti a blahodárný vliv na duševní zdraví si vysloužila označení indický ženšen.

Schválené zdravotní účinky ashwagandhy

Ashwagandhě se připisují antioxidační1, relaxační2, adaptogenní3 a protistresové4 účinky. Působí proti únavě5, zvyšuje energii6, tonizuje kardiovaskulární7 a reguluje dýchací sytém8. Tvrdí se, že zlepšuje duševní kondici starých i mladých lidí9. Mnohé východní kultury připisovaly ashwagandhě lepší prokrvení pohlavních orgánů, a tedy i vliv na plodnost10.

Popis

Ashwagandha pochází ze severozápadní Indie, rozšířila se ale do většiny tropických a subtropických oblastí Asie, Afriky a Evropy. Jde o vytrvalou rostlinu s hustými, jasně zelenými listy a zeleným květem. Plody tvoří oranžové bobule uložené v zeleném kalichu, čímž silně připomínají mochyni čili golden berries. Účinné látky se nacházejí hlavně v kořeni a listech, částečně i v plodech.

Pěstováno v panenské přírodě
Ideální podmínky v přírodních podmínkách severozápadní Indie.
Prokazatelný původ ashwagandhy
Víme přesně, kdo, kde a jak produkt pěstuje a zpracovává.
Osvědčený způsob zpracování
Dlouholetá zkušenost a šetrný sběr garantují zachování účinných látek.
Správné načasování sklizně
Pro optimální množství účinných látek.

Pěstování, sklizeň a zpracování

Samo pěstování ashwagandhy je oproti jiných superpotravinám velmi nenáročné. Zárukou prvotřídní kvality je pouze pečlivý výběr kvalitních kořenů a jejich šetrné ruční zpracování.

Pěstitel Ashwagandhy Naturalis

Přesně načasovaná sklizeň, důsledná kontrola kvality a ohleduplný přístup k přírodě jsou u našeho pěstitele samozřejmostí. Ve výrobě superpotravin zaujímá významné postavení, pro své produkty získal řadu certifikátů a ocenění.
Mapa Indie

Certifikáty a ocenění

Balení

Ashwagandha Naturalis se balí v České republice v certifikované firmě, která má mnohaletou zkušenost s balením potravin a potravinových doplňků v bio kvalitě. Balicí i distribuční proces splňuje nejvyšší požadavky na ochranu nutričních hodnot a hygienickou nezávadnost výrobku.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 gna 4 g
Energetická hodnota 1008 kJ / 240 kcal 40 kJ / 10 kcal
Tuky 0,3 g 0,01 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g 0 g
Sacharidy 46,6 g 1,86 g
z toho cukry 6,45 g 0,26 g
Bílkoviny 3,33 g 0,13 g
Sůl 0,2 g 0 g
Účinné složkyna 100 gna 4 g
Ashwagandha (kořen) 100 g 4 g

Jedinečné vlastnosti Ashwagandhy Naturalis

Čistý produkt
Nulový obsah chemikálií, velmi dobrá stravitelnost a výborná chuť.
Vysoký obsah antioxidantů
Redukcí volných radikálů v těle příznivě působí na zdraví organismu.
Vhodná pro budoucí maminky
Bez negativních účinků, působí na pohlavní orgány.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Zdroje
  • [1] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2010-00460
  • [2] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2916
  • [3] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-3983
  • [4] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2916
  • [5] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-4906
  • [6] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-4906
  • [7] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-3236
  • [8] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-4907
  • [9] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2916
  • [10] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-4909

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Capcha
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Navigace