Která chlorella je nejkvalitnější?

Surovina:
Cenné látky:
Účinek:
Vliv na orgán:
Na trhu nacházíme širokou škálu chlorell. Před samotným nákupem je dobré znát alespoň základní kritéria kvality. Budeme-li mít při nákupu na paměti následujících pět bodů, máme jistotu, že se při výběru

Podle čeho chlorellu vybrat?

1) Cena

Výrazně nízká cena chlorelly může naznačovat, že se jedná o nepříliš kvalitní výrobek.

2) Místo pěstování

Místo pěstování má zcela zásadní vliv na kvalitu řasy chlorelly. Nejkvalitnější chlorella pochází z Taiwanu. Důležitý je dostatek slunečních dnů, čistotu ovzduší a především kontrolovaná kvalita vody.

3) Narušení buněčné stěny – dezintegrace

Buněčná stěna chlorelly je tvořena celulózou, která je pro člověka nestravitelná. Abychom dokázali využít maximum výživově hodnotných látek, je třeba buněčnou stěnu chlorelly narušit. Metoda STEAM je jedna z nejšetrnějších metod používaných pro dezintegraci chlorelly. Vstřebatelnost dezintegrované chlorelly vzrůstá z 20% na 80%.

4) Zbarvení

Chlorella pěstovaná za nedostatečného světla nedosahuje tmavě zeleného zabarvení. Světlé zbarvení chlorelly může také poukazovat na nevhodné skladování.

5) Certifikáty kvality

Osvědčení výrobci mohou doložit kvalitu své chlorelly řadou certifikátů o ocenění.

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Navigace

Nasledujte nás na Facebooku