Potassium Stearate (syntetický)

Účinek:
Potassium Stearate je bílý, krystalický prášek, draselná sůl kyseliny stearové. Používá se především jako emulgátor a zahušťuje produkt. Přidává zejména do barev na vlasy a také do vlasové a pleťové kosmetiky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Octadecanoic Acid, Potassium Salt, Potassium Octadecanoate, Potassium Salt Octadecanoic Acid

Popis složky

Potassium Stearate je sodná sůl kyseliny stearové, která se vyskytuje v mnoha živočišných a rostlinných tucích nebo olejích. Je ve formě bílého, krystalického prášku. Vyrábí se i synteticky syntézou hydroxidu draselného a kyseliny stearové. Používá se v kosmetickém průmyslu, ale také v potravinářství, farmacii, textilním průmyslu či gumárenství. V kosmetice se používá jako emulgátor, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Navíc napomáhá jiným složkám lépe se vstřebávat do pokožky. V bio a přírodní kosmetice se používá pouze jeho varianta rostlinného původu. Potassium Stearate je považován za látku bezpečnou a netoxickou. Najdeme ho jako součást barev na vlasy, pleťové, tělové i vlasové péče či dekorativní kosmetiky. V případě jeho syntetické verze může vykazovat mírnou toxicitu pro životní prostředí, u citlivých jedinců může mírně podráždit oči, dýchací systém a kůži.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Pleťová kosmetika
  • Vlasová kosmetika
  • Tělová kosmetika
  • Dekorativní kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie