Nonionic emulsifying wax

Nonionic emulsifying wax funguje v kosmetickém průmyslu především jako emulgátor. Nejedná se o nebezpečnou látku, ale citlivou pokožku může slabě podráždit a vyvolat reakci.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Emulsifying Wax NF

Popis složky

Nonionic emulsifying wax, tedy neiontový emulgační vosk, je syntetická látka laboratorně vytvořená z Cetearyl alcoholu, Polysorbátu 60, PEG-150 Stearate a Steareth-20. Má pevné skupenství, bílou barvu a lehce alkoholovou vůni. Najdeme ho ve farmaceutickém i kosmetickém průmyslu, kde se uplatňuje jako výborný a stabilní emulgátor. Nejvhodnější je pro emulze olej ve vodě, pro emulze voda v oleji by byl vhodnější iontový emulgační vosk. Výsledná konzistence je pak gelovitého rázu. Kromě toho zahušťuje, pojí ostatní látky dohromady, prodlužuje životnost produktu. Přírodní alternativou k této složce je včelí vosk nebo decyl estery pocházející z olivového oleje. Velmi citlivou pokožku může mírně podráždit, jinak ale nemá žádné negativní účinky na zdraví člověka.

Komerční využití

  • Pleťové masky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie