Palmitic acid

Účinek:
Kyselina palmitová je mastná kyselina, která se nejčastěji získává z palmového oleje. Podílí se na tvorbě emulzí, produkt je díky ní neprůhledný, vytváří pěnu a má mírné čistící schopnosti.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Anti-age účinek
Složka též známá jako:
Kyselina palmitová, Kyselina hexadekanová

Popis složky

Palmitic Acid, česky Kyselina palmitová, je karboxylová vyšší mastná kyselina, která se přirozeně vyskytuje v tucích. Získává se reakcí s tukem, kdy následně vzniká glycerol, stearan sodný, sodná sůl kyseliny olejové a další. Poměry jednotlivých látek záleží na jednotlivých typech tuku. Tato směs se pak velmi často používá například při výrobě mýdel nebo pleťových krémů. Kyselina palmitová je ve formě bílá pevná látka. V kosmetických produktech funguje jako povrchově aktivní látka, zlepšuje mycí schopnosti produktu. Může být použita jako parfemace, či k zamaskování základního zápachu. Snižuje průhlednost a zlepšuje soudržnost ostatních látek.

Komerční využití

  • CC krémy
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie