P-anisic acid

Anisic acid neboli karboxylová kyselina patří v kosmetickém průmyslu mezi čistě přírodní suroviny. Najdeme ji zejména v anti-age produktech, jako jsou pleťové krémy, či dekorativní kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Kondicionér
Složka též známá jako:
Kyselina karboxylová

Popis složky

Anisic acid je karboxylová kyselina přirozeně se vyskytující v semenech anýzu. Jedná se tedy o přírodní látku. Najdeme ji v potravinářství i kosmetickém průmyslu, kde působí především jako dochucovadlo, parfemační složka, stabilizátor a přírodní konzervant, neboť působí proti množení plísní. Vykazuje také antiseptické a mírné antibiotické účinky. Na pokožku působí jako kondicionér. Nepatří mezi alergeny, není toxická ani karcinogenní a nezatěžuje životní prostředí.

Komerční využití

  • Oční krémy
  • Pleťové krémy
  • Séra
  • Řasenky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie