Ozokerite

Účinek:
Ozokerit je uhlovodíkový vosk, který najdeme zejména v opalovacích produktech, tělové či vlasové kosmetice. Je považován za bezpečnou látku a nemá negativní vliv na naše zdraví.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Stabilizátor
Složka též známá jako:
Earth wax, Fossil wax

Popis složky

Ozokerit je uhlovodíkový vosk, který může být minerálního původu, ale může se získávat i z ropy, a to oxidací. Těží se v mnoha zemích po celém světě a nemá žádné negativní vedlejší účinky na lidské zdraví. Ozokerit zvyšuje viskozitu kosmetických produktů a slouží jako stabilizátor emulzí, čili zabraňuje oddělování vody a tuků. Používá se v dekorativní kosmetice, ale i opalovacích krémech, pečující tělové kosmetice nebo ve vlasové péči. Jeho nevýhodou je však to, že může ucpávat póry.

Komerční využití

  • Opalovací produkty
  • Dekorativní kosmetika
  • Vlasová kosmetika
  • Tělová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie