Kyselina glykolová (Glycolic Acid)

Kyselina glykolová (Glycolic Acid) je nejvíce používaná AHA kyselina v kosmetice, protože má malé molekuly, které snadno pronikají do kůže. Pokožku omlazuje, zjemňuje a dokonale hydratuje.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Regulátor pH, kolagen
Složka též známá jako:
Kyselina glykolová, kyselina hydrooctová

Popis složky

Kyselina glykolová je přirozeně se vyskytující látka, která se nachází přirozeně v ovoci (melouny, hrozny, ananas), cukrové třtině a řepě. Patří do skupiny AHA kyselin. V surovém stavu je to krystalický prášek bílé barvy, tekutá forma je průhledná až jemně žlutá. Má široké kosmetické využití, protože je schopná podporovat obnovu pleti, dobře odstraňuje odumřelé buňky z jejího povrchu, pomáhá proti akné a černým tečkám, stahuje póry. Udržuje vyváženou hydrataci, mírní viditelnost jizev, změkčuje a omezuje projevy stárnutí. Kyselina glykolová srovnává pigmentaci pleti, napomáhá tvorbě kolagenu, funguje ve výrobku jako pH regulátor. Najdeme ji v produktech tělové a pleťové péče jako jsou obličejové krémy, gely, séra anebo může být součástí kosmetiky proti striím, ale také v šamponech, barvách na vlasy nebo make-upu. Je to látka citlivá na světlo (výrobky s ní by se měly používat na noc). V silných koncentracích, které se ale v kosmetice nepoužívají, může způsobit těžké poleptání kůže.

Komerční využití

  • Pleťová séra, krémy, gely
  • Šampony
  • Barvy na vlasy
  • Pleťové masky
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie