Kyselina fytová (Phytic acid)

Účinek:
Kyselina fytová je komplexní činidlo rostlinného původu. Má dobré pufrující vlastnosti a používá se tudíž k regulaci pH. V kosmetice se používá jako látka, která deaktivuje kovové částice v produktech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant, stabilizátor
Složka též známá jako:
Kyselina fytová, Fytic acid, Fytát, E391, Myoinositol, Hexakis (Dihydrogen Phosphate), Alkovert, Inositol, Hexaphosphate

Popis složky

Kyselina fytová je látka přírodního původu. Přirozeně se vyskytuje v přírodě, v buňkách a rostlinných vlákninách (např. v obilovinách, zrnech, semenech, otrubách, ovoci). Vyskytuje se ve formě světle žluté kapaliny. Kyselina fytová se používá v potravinářství, kosmetice i stomatologii. Má vlastnost na sebe vázat minerály, například fosfor, zinek, vápník, železo, a tím brání tělu, aby je plně využilo. Zabraňuje jejich horšímu vstřebání. Reguluje hladinu cholesterolu i glukózy v krvi. V kosmetickém průmyslu se používá hlavně jako konzervant a stabilizátor. Účinně deaktivuje kovové ionty v produktu a tím zabraňuje žluknutí a zkažení kosmetického přípravku. Prodlužuje jeho dobu spotřeby. Je vhodný i při léčbě akné, snižuje zápach z úst. Můžete se s ní setkat ve složení šamponů, mycích produktů, pleťových masek, opalovacích krémech a dalších.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové masky
  • Opalovací krémy
  • Pleťové krémy
  • Zubní pasty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie