Decyl glucoside

Účinek:
Decyl glucoside je povrchově aktivní látka, která se vyskytuje jako čirá kapalina žluté barvy, bez zápachu. Pokožku vyhlazuje, napíná a dodává jí hladkost. Najdeme ho ve sprchových gelech nebo šamponech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zjemňuje a vyživuje
Složka též známá jako:
Glucoside Decyl

Popis složky

Decyl glukoside je tenzid přirozeně odvozený z cukru. Jedná se o čirou, vazkou látku (kapalinu) bez chuti a zápachu. V přírodní kosmetice se jím nahrazují chemické sulfáty a parabeny (např. SLS) a tzv. „cukrová pěna“ se získává z kokosového oleje. Vynikající pěnivost a zjemňující a vyživující účinky jsou využívány především v mycích a čistících gelech, v šamponech a pěnách na holení. Decyl glukoside působí šetrně na dětskou, suchou, citlivou i přecitlivělou pokožku, ve které zadržuje vlhkost a vláčnost a pleť zbavuje nečistot bez zbytečného vysušování.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové čisticí gely
  • Sprchové gely
  • Mycí gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie