Decyl Cocoate

Decyl Cocoate v kosmetických přípravcích plní funkci emolientu, zlepšuje roztíratelnost produktů a vytváří na pokožce lehký ochranný film. Složením je velice blízký esterům přirozeně se nacházejících v kožním mazu.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emolient
Složka též známá jako:
decyl kokoát, TEGOSOFT DC

Popis složky

Decyl Cocoate patří do skupiny přírodních derivátů, přesně se jedná o ester Decyl alkoholu a mastných kyselin kokosového oleje. Je ve formě světlé nažloutlou kapalinu s charakteristickým zápachem. Má nízkou viskozitou, i proto je vhodný do méně hutných krémů. V kosmetických přípravcích funguje jako emulgátor, zlepšuje konzistenci a roztíratelnost ostatních látek. Na pokožce vytváří lehký ochranný film. Decyl Cocoate bývá součástí pleťových krémů, sprchových gelů, balzámů na rty, dekorativní kosmetiky a dalších.

Komerční využití

  • Sprchové gely
  • Balzámy na rty
  • Pleťové krémy
  • Dekorativní kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie