Cetyl Palmitate

Účinek:
Cetyl Palamitate je přirozeně vyskytující se složkou rostlinného nebo živočišného původu. Cetyl palmitate najdeme například ve složení šamponů, pečující pleťové a tělové kosmetiky, rtěnek či očních linek.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Hydratace pokožky
Složka též známá jako:
Cetyl palmitate

Popis složky

Cetyl palmitate je derivát přírodních látek, přesněji se jedná o sloučeninu cetyl alkoholu a kyseliny palmitové. Získává se z rostlinných olejů, především jojobového, ale i jiných. Vyskytuje se ve formě světlého vosku. Používá se zejména jako povrchově aktivní látka, jemný mycí tenzid, který usnadňuje mycí schopnosti produktu. Napomáhá smísit vodu a olej. Také působí jako emulgátor či pleťový kondicionér. Pokožku i vlasy hydratuje, vyhlazuje a zjemňuje. Podporuje přirozenou obnovu ochranné lipidové vrstvy a zabraňuje ztrátě vody. Cetyl palmitate bývá například součástí šamponů, pečující pleťové a tělové kosmetiky či dekorativní kosmetiky. Jedná se o naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, dobře odbouratelnou v přírodě.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Šampony
  • Pleťové čistící prostředky
  • Tělové mycí gely
  • Pleťové vody
  • Rtěnky
  • Řasenky
  • Oční stíny
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie