Benzyl salicylate

Benzyl salicylate Je charakteristický svojí sladkou květinovou vůní a antimikrobiálními účinky. I proto ho můžeme najít ve vodách po holení, parfémech či toaletních vodách, kde slouží jako přírodní parfemace.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
Benzyl salicylát, Benzyl ester salicylic acid

Popis složky

Benzyl Salicylate se přirozeně vyskytuje v esenciálních olejích, například v ylang-ylang či zeleném čaji. V kosmetice se také používá jeho syntetická verze, která se od té přírodní v účincích nijak neliší. Je charakteristický svojí sladkou květinovou vůní a antimikrobiálními účinky. I proto ho můžeme najít ve vodách po holení, parfémech či toaletních vodách. Používá se také jako konzervant, stabilizuje produkt a prodlužuje dobu spotřeby. V některých případech se používá i jako rozpouštědlo, dokáže rozpustit jednotlivé složky v produktech. Můžete ho často nalézt v opalovacích prostředcích, díky jeho specifické vlastnosti pohlcovat UV záření. Chrání pokožku během slunění. V kosmetice se používá ve velmi malých koncentracích, která by neměla být nebezpečná, i přesto není doporučen osobám s citlivou pokožkou. Je fotosenzitivní, může způsobit lehkou pigmentaci.

Komerční využití

  • Krémy na ruce
  • Pleťové krémy
  • Mycí pěny
  • Parfémy
  • Vody po holení
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie