Benzyl cinnamate

Účinek:
Benzyl cinnamate je bílá až světle žlutá pevná látka, nebo krystalická, se sladkou vůní. Používá se i jako aroma v potravinách. Benzyl cinnamate se přirozeně vyskytuje i v přírodě a to jako složka éterických olejů některých rostlin.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
2-Propenoic Acid, Cinnamic Acid, Cinnamein, Benzyl Ester Cinnamic Acid

Popis složky

Benzyl Cinnamate je derivát přírodních složek ve formě světle žluté pevné nebo krystalické látky. Je specifický především svou výraznou sladkou vůní. Často bývá použit jako parfemace u orientálních vůní. Benzyl Cinnamate se vyrábí také synteticky z kombinace benzyl alkoholu a kyseliny skořicové. Výrobci kvalitní přírodní kosmetiky však upřednostňují jeho především přírodní verzi. V přírodě se přirozeně vyskytuje v esenciálních olejích, například růže, heřmánek, pelargonie a dalších. Setkat se v ním můžeme také v parfémech, vodách po holení, kolínských, ale i pleťových krémech či vlasových přípravcích. Benzyl Cinnamate je klasifikován jako bezpečná, netoxická látka, je potencionální alergen. Může u osob s citlivou pokožkou způsobit alergickou reakci.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Vody po holení
  • Kondicionéry
  • Šampony
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie