Butylhydroxytoluen (BHT)

Butylhydroxytoluen, pro který se všeobecně velmi často používá zkratka BHT, je bílá až nažloutlá, lipofilní krystalická látka syntetického původu. Používá se v kosmetice, potravinářském či farmaceutickém průmyslu jako antioxidant.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Antioxidant
Složka též známá jako:
Butylated Hydroxytoluen; BHT; 2,6-di-tert-butyl-4-methylphenol; 2,6-di-tert-butyl-p-cresol (DBPC); 3,5-di-tert-butyl-4-hydroxytoluene, E321

Popis složky

Butylhydroxytoluen, pro který se všeobecně velmi často používá zkratka BHT, má bílou až nažloutlou barvu a je syntetického původu. Používá se v kosmetice, potravinářském či farmaceutickém průmyslu. Funguje jako antioxidant, chrání tukovou složku před oxidačním žluknutím. BHT se využívá v dekorativní kosmetice, krémech, lotionech nebo odličovacích přípravcích. V kosmetice se BHT používá v malých množstvích, pohybujících se v rozmezí od 0,01 % do 0,1 % v konečném obsahu výrobku.

Komerční využití

  • Dekorativní kosmetika
  • Krémy
  • Odličování
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie