Betaine (Glycine)

Účinek:
Betaine je aminokyselina, která se derivuje z rostlin (například z cukrové řepy). V kosmetických produktech má funkci rozpouštědla, pomáhá spojit a mísit ostatní složky přípravku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Glycin, Trimethylglycine, Abromine

Popis složky

Betaine je aminokyselina přirozeně se vyskytující v přírodě. Získává se derivací například cukrové řepy. Funguje v kosmetice zejména jako rozpouštědlo či emulgátor. Napomáhá mísit a spojit různé složky produktu, upravuje jeho konzistenci. Má výrazné hydratační a zvlhčující účinky. Váže na sebe velké množství vody, které se pak v pokožce uzamyká a chrání před její ztrátou. I díky tomu se velmi často používá do různých vlasových a hydratačních pleťových produktů. Poškozené vlasy uhlazuje a hydratuje, zlepšuje jejich rozčesatelnost. Působí zklidňujícím dojmem, snižuje podráždění a začervenání pokožky, snižuje viditelnost vrásek a mírní otoky. Betaine je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka, vhodná i pro osoby s velmi citlivou pokožkou.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Zubní pasty
  • Pleťové vody
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie