Ascorbyl palmitate

Askorbyl palmitát je ester vitaminu C (jeho stabilní forma, má dlouhotrvající účinky) a vznikne spojením kyseliny askorbové a kyseliny palmitové. V buňkách působí jako výborný antioxidant.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antioxidant
Složka též známá jako:
Askorbyl palmitát

Popis složky

Ascorbyl Palmitate je ester vytvořený z kyseliny askorbové (Vitamin C) a kyseliny palmitové (Palmitic Acid). Je to v podstatě forma Vitaminu C. Na rozdíl od klasického Vitaminu C je však více stabilnější a rozpustný v tucích. Je ve formě bílého až nažloutlého prášku. V kosmetice se používá hlavně pro své antioxidační účinky, zabraňuje nebo zpomaluje poškození produktu v důsledku chemické reakce s kyslíkem. Ascorbyl Palmitate má charakteristickou hořko-kyselou vůni, což je další důvod, proč se přidává do přípravku za účelem vonného efektu. Je to silný antioxidant, chrání pleť před vnějšími vlivy a volnými radikály. Poskytuje užitečné zvýšení trvanlivosti rostlinných olejů a zabraňuje jejich žluknutí. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Je považován za nedráždivou a dobře snášenlivou složku. Lze ho najít jak v hydratačních prostředcích, tak i dekorativní kosmetice (rtěnka, lesk na rty, oční stíny či řasenka).

Komerční využití

  • Oční stíny
  • Rtěnky
  • Pleťové čistící prostředky
  • Pleťové vody
  • Řasenky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie