Arachidyl Glucoside

Arachidyl Glucoside se používá v kosmetice jako povrchově aktivní látka, zlepšuje strukturu výrobku, zvlhčuje, funguje jako fungicid a emulgátor. Je brána jako dobře snášená a zdraví neohrožující látka.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
D-Glucopyranoside, C20 straight chain monoalkyl-, D-glucoside, eicosyl

Popis složky

Arachidyl Glucoside je látka, která se získává procesem kondenzace z Arachidyl alkoholu (derivát přírodních látek) a Glukózy (z kokosového nebo kukuřičného cukru). Může být rostlinného původu nebo se vyrábí také synteticky, obě varianty jsou neškodné a bezpečné pro člověka. Certifikovaná přírodní kosmetika zpravidla využívá jeho rostlinnou variantu. Najdeme ji ve formě bílých vloček vysoké stability. V kosmetickém průmyslu se používá jako povrchově aktivní látka, umí smíchat dvě normálně nesmíchatelné látky, jako je zejména voda a olej. Funguje také jako emulgátor, zlepšuje strukturu výrobku, podporuje jeho lepší roztíratelnost a poddajnost. Působí i jako pleťový a vlasový kondicionér. Podporuje pěnivost produktu. Bývá často použit v pleťové kosmetice i té dětské. Je vhodný i pro jedince s velmi citlivou pokožkou. Bývá použit v poměru mezi 2-5 %.

Komerční využití

  • Pleťové čistící prostředky
  • Pleťové mycí gely
  • Pleťové vody
  • Dětská kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie