Anise Alcohol

Anise alcohol je bezbarvá až světle žlutá kapalina s příjemným květinovým zápachem. Jedná se o látku, která je přirozenou součástí některých rostlin. Najdeme ho v mnoha kosmetických produktech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
4-methoxy-benzenemethanol, Anisyl alcohol, Anisalkohol

Popis složky

Anise Alcohol je aromatický alkohol přirozeně se vyskytující v Anýzu (Pimpinella visum). Lze vyrábět také syntetickou cestou. Je ve formě světlé kapaliny a je nerozpustné ve vodě. Má charakteristickou květinovou vůni, používá se jako parfemace či k zamaskování základního zápachu. I když se jedná o látku přírodního původu, patří mezi vonné alergeny.

Komerční využití

  • Esenciální oleje
  • Pleťové krémy
  • Balzámy na rty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie